Problem description
Jasiu otwiera swoją pierwszą restaurację. Przygotowuje w niej dokładnie dwie potrawy: pizzę (o cenie P bitolarów) oraz spaghetti (o cenie S bitolarów). Po przeprowadzonych analizach rynku Jasiu doszedł do dwóch fundamentalych wniosków:
Klient, wydając zbyt mało, odnosi wrażenie, że dania są niskiej jakości. Z drugiej strony, jeśli cena przekracza pewną wartość, klienci czują, że przepłacili. Idealnie jakby wydali na pizzę i spaghetti dokładnie N bitolarów (P + S = N).
Oprócz samej sumy rachunku, znaczenie mają także wizualne cechy poszczególnych cen. A dokładniej, poziom satysfakcji klienta z wizyty wynosi s(P) + s(S) (gdzie s(X) to suma cyfr liczby X).
Wyznaczenie cen przerosło Jasia, więc skierował się do Ciebie z pytaniem o ustalenie cen P oraz S zgodnymi z powyższymi wnioskami i podanie maksymalej wartości satysfakcji klienta.
Wejście
W pierwszym (jedynym) wierszu wejścia znajduje się liczba naturalna N oznaczająca idealną sumaryczną cenę pizzy i spaghetti.
Wyjście
W pierwszym (jedynym) wierszu wyjścia powinna znaleźć się jedna liczba całkowita, maksymalny możliwy poziom satysfakcji klienta.
Ograniczenia
1 ≤ N ≤ 1012, 0 ≤ P, S ≤ N
Uwaga: Za darmo to też uczciwa cena, lecz ujemna już jest nie do zaakceptowania.
Przykład
Wejście | Wyjście | Wyjaśnienie |
|
|
Gdy P = 17 oraz S = 18, otrzymamy s(17) + s(18) = 1 + 7 + 1 + 8 = 17. Można pokazać, że nie da się otrzymać większego poziomu satysfakcji klienta. |
Wejście | Wyjście | Wyjaśnienie |
|
|
Gdy P = 5000000001 oraz S = 4999999999, otrzymamy s(5000000001) + s(4999999999) = 91 |